vrijdag 6 juli 2012

Medion Lifetab P9514 met Android 4.0.3 rooten / root

Heb je interesse om je Medion LIFETAB P9514 (MD 99000) met Android 4.0.3 'Ice Cream Sandwich' te rooten?
Dan kan je in volgend forum bericht de volledige handleiding en scripts terugvinden om dit mogelijk te maken.

Velen zullen de ongemakken van de overgang naar ICS nog herinneren, maar eens je ICS toestelletje geroot is zal je al die ongemakken snel vergeten! (zeker omdat met de laatste update de ICS ongemakken van de baan zijn en omdat het vanaf nu opnieuw mogelijk is om je toestel te rooten).

Zoals je weet: Alles wat je doet doe je op eigen risico!

Nederlandse handleiding voor het rooten van je Medion LIFETAB: 
http://johanvanbogaert.blogspot.be/2012/07/rooten-van-een-medion-lifetab-p9514.html
Duitse (originele) handleiding:
http://www.handy-faq.de/forum/medion_lifetab_p9514/233735-brauche_hilfe_root_entfernen.html#post1871832

Zorg ervoor dat je de script voor ICS download om je toestel te rooten.

Ik heb de root zelf uitgevoerd en het werkt perfect!
Als je de handleiding volgt kan je wel best 'chmod 777 *' uitvoeren op de inhoud van de map: 'Medion_LifeTab_P9514-Root_ICS_Tool'
Dit doe je alvorens je root.sh uitvoert (best gewoon doen alvorens je de test.sh script uitvoert)


Instructies om te unrooten. Hiervoor wel volgend firmware bestand gebruiken.
Dit heb ikzelf nog niet gedaan. En zoals reeds gezegd alles op eigen risico.


ps: Je kan op mijn hulp rekenen indien er iets fout loopt.
Ziehier de inhoud van mijn terminal sessie tijdens het rooten.

Veel root plezier!
Of moet ik zeggen veel plezier met je geroote LifeTab...
want dit was toch iets wat ik miste na de upgrade naar ICS.

Johan


28 opmerkingen:

 1. Hallo Johan,
  Ik heb zelf een lifetab md 99200, S9512 met Android 4.0.4 ,werk het bovenstaande ook bij dit apparaat?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Esther, ik zou het er toch niet echt op wagen alvorens SattNEK bevestigd dat dit mogelijk is.

   Ik heb de vraag gesteld in het forum:
   http://www.handy-faq.de/forum/medion_lifetab_p9514/231010-medion_lifetab_p9514_root_rooten-21.html#post2121265

   Tijdens het rooten had ikzelf per ongeluk de oude script voor Android 3.2 uitgevoerd, maar ik kon zonder problemen het toestel opnieuw in apx mode brengen en dan alsnog de juiste script uitvoeren. Hierna was alles in orde. Die SattNek is iemand die er echt wat van kent!

   Johan

   Verwijderen
 2. Bedankt , ik zal het in de gaten houden. Wil graag mijn apss op SD kaart gaan zetten en tot op heden is me dat nog steeds niet gelukt. Las dat ik daarvoor moest gaan rooten, daarom wil ik hem graag geroot hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Johan,
  Heb hem vandaag omgeruild voor een P9514.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo te zien heeft de P9514 toch wel iets betere specs dan de S9512. Het grootste probleem met de P9514 is de korte standby tijd (na een dag,een half niet te gebruiken is de batterij plat).
   Mag ik vragen waarom je apps naar SD kaart zou overzetten? De P9514 heeft 32GB, dus dat is niet snel vol.
   Indien je toch te weinig hebt met die 32GB kan je toch een micro sdhc kaart van 32gb bijpluggen, waar je dan eventueel documenten, films, muziek enzomeer kan op plaatsen.
   Apps 2 SD lijkt me op dit toestel niet echt nodig.
   Johan
   ps: Ik ben wel een voorstander van het rooten omdat dit je toestel enorm uitbreid qua mogelijkheden.(zie andere blog berichten van mij hierover)

   Verwijderen
  2. SattNEK heeft laten weten dat zijn script enkel voor de P9514 werkt. De S9512 heeft een andere bootloader waardoor zijn script niet kan gebruikt worden aangezien dat voor de P9514 is.
   Johan

   Verwijderen
 4. Dank u ! Uw verwijzing heeft prima geholpen om onze P9514 te rooten. M'n exemplaar heeft wel het probleem om vanaf zo'n klein uurtje slaap daarna meestal niet meer gewekt te kunnen worden met de gewone startknop, en heeft dan een reset-prik nodig met dientengevolge volledige herstart.
  (De fysieke ergonomie van de normale startknop kan ik trouwens ook alleen maar allesbehalve noemen.)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tof om te horen dat het rooten goed gelukt is. Eens je root gewoon bent kan je niet meer zonder! (allé, ik toch niet)
   Ik hoor van verschillende mensen dat ze problemen hebben met het aanzetten/uit standby halen van hun toestel. Mij lukt het zonder ook maar één keer de reset knop te hebben moeten gebruiken (ik moet soms wel meerdere malen op die knop duwen). Je moet eens proberen om de tijd dat je op de knop drukt een beetje te wijzigen (wat langer of korter ingedrukt houden), alsook de druk die je erop zet, ik heb gemerkt dat dit soms kan helpen om het toestel alsnog op een normale manier tot leven te brengen.
   Johan

   Verwijderen
  2. Heb het zelfde probleem. Krijg em tegenwoordig niet meer opgestart als ie in slaapsand gaat. Dit elke keer weer. Vroeger lukte het me wel nog om em aan te krijgen wanneer ik kort de netwerkadapter effe instak, nu dus niet meer.
   Het lijkt mij een soort van grafische kaart probleem (naar windows termen), weet niet juist hoe dat werkt in android.
   Heb em als test eens uit slaapstand gehaald, maar het scherm ging dus niet aan. Een reset drong zich op. Echter voor deze reset slaagde ik er in een printscreen te nemen met de sneltoets - en powerknop (terwijl het scherm zwart bleef).
   Na deze reset kon ik de printscreen terugvinden (met beeld). De tablet is dus wel degelijk geactiveerd, maar zonder beeld. De knop is dus niet het probleem, maar wel degelijk de software.
   Is hier een verklaring voor? Compatibiliteitsproblemen?
   Denk er sterk aan om de medion software om te ruilen voor een clean android systeem zoals op de olipad110.

   Verwijderen
 5. Hallo Johan,

  Lukt het roten alleen via Linux of kan het ook met Windows 7-64bits

  André

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Voorzover ik weet moet je vanuit een Linux omgeving de root script uitvoeren. Ik heb zelf ubuntu op een (zeer) oude laptop geinstalleerd en van daaruit de root uitgevoerd.
  Je kan ubuntu downloaden en op een CD branden (of op een usb stick plaatsen). Je kan dan met je desktop opstarten vanaf deze CD, waarbij je dan Linux opstart. Vanhieruit kan je ook de root uitvoeren.
  Hoe je vanaf een CD(of usb stick) ubuntu opstart vind je op volgende webpagina: http://www.ubuntu.com/download/help/try-ubuntu-before-you-install
  Veel succes
  Johan
  ps: Er is een Engelstalige handleiding voor het rooten te vinden op volgende locatie (deze handleiding was om android 3.2 te rooten maar is gelijk aan de handelingen om 4.03 te rooten, zorg ervoor dat je de script voor android 4.03 download in de duitse handleiding):
  http://www.handy-faq.de/forum/medion_lifetab_p9514/245993-medion_lifetab_p9514_root_guide_english_howto.html

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo Johan,

  Na de update naar Android 4.0.3 verdubbelt de mediaspeler van m'n Medion Lifetab P9514 telkens de nummers van m'n muziekalbums, die ik op een micro SDHC-kaart heb staan. Momenteel geeft hij elk nummer liefst zeven keer op z'n scherm. Heb Medion hier al over gebeld; die gaven me het advies om te herstellen naar fabrieksinstellingen. Dat heb ik gedaan (fraaie klus), maar het probleem blijft zich gewoon voordoen. Kun jij me helpen? Alvast dank! Wim

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je bent blijkbaar niet de enigste met dat probleem:
   http://www.androidworld.nl/forum/medion-lifetab/35202-android-4-0-3-update-voor-medion-lifetab-p9514-binnen-6.html#post313918
   Als je 'Google Play Muziek' afsluit en dan in de instellingen bij app 'Google Play Muziek' 'Cache wissen' en 'Gegevens wissen' uitvoert en je dan de app terug opstart krijg je dan nog altijd meerdere keren dezelfde nummers te zien ?
   Check misschien ook even de versie. Ik heb versie v4.1.513.
   ps:Ik veronderstel dat je het over deze app hebt of bedoel jij de 'LIFETAB Media' app ?

   Verwijderen
  2. Ik bedoel inderdaad de Lifetab Media App. Heb daarvan zojuist de gegevens gewist (cache wissen was niet mogelijk), maar dat helpt helaas niets. Zou ik nog iets anders kunnen doen?

   Verwijderen
  3. Besef wel dat bij het 'Gegevens wissen' al je afspeellijsten worden gewist. Er worden echter geen mp3's ofzo verwijdert.
   Johan

   Verwijderen
  4. Bingo! Heb de Lifetab Media App nog maar een keer opgestart en zie daar: elk nummer maar een keer! Hoe dit opeens tot stand komt is mij een raadsel, maar alles weten maakt ook niet gelukkig. Rest mij je dus van harte te bedanken!

   Verwijderen
 8. Hallo Johan,

  Ik heb problemen met enkele apps, welke wel via Google Play zijn geïnstalleerd. Nu zegt iemand, nadat ik de error log heb opgestuurd, dat mogelijk de update naar 4.0.3 niet volledig is, is het mogelijk om deze update nogmaals uit te voeren en als het kan weet jij misschien waar ik die eventueel kan vinden?

  Bvd, André

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hallo Johan,

  Ik heb de download al gevonden op jou site, maar een her installatie gaat niet, het android mannetje gaat op zijn rug liggen, met een uitroepteken in een driehoekje op zijn buik! :-D

  Bvd André

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi André
   Hier een link naar een duitstalige handleiding met informatie hoe je de lifetab kan unrooten. Dit zou je ook kunnen gebruiken om een update te installeren. Voorzover ik weet kan je geen oudere Update installeren over een recentere android versie. P9514.20120703.8 is de recenste versie.
   http://www.handy-faq.de/forum/medion_lifetab_p9514/233735-brauche_hilfe_root_entfernen.html#post1875415

   Verwijderen
 10. Bedankt, ik wist dat ik de nodige info hier ging terugvinden nadat ik je blog had gevonden om 3.2 te rooten :)
  SwitchMe is inderdaad wel een super app zeker als je de tablet met andere mensen deelt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb uiteindelijk de duitse (/engelse) handleiding vertaald naar het nederlands en in een nieuw bericht op mijn blog geplaatst.
   Mssn handig voor anderen die hun lifetab willen rooten.
   http://johanvanbogaert.blogspot.be/2012/07/rooten-van-een-medion-lifetab-p9514.html

   Eens je root gewoon bent kun je niet meer zonder vind ik.
   Johan

   Verwijderen
  2. Hoi Yoeri, lees best even de info (ivm SwitchMe) in onderstaand blogbericht alvorens je update release 3 installeert!
   http://johanvanbogaert.blogspot.be/2012/08/update-mdlifetabp9514201207192-is.html

   Verwijderen
 11. Dag Johan,

  ik had de rooting procedure van SattNek ook gevonden, maar ik versta veel te weinig Duits om het te lezen. dankzij jouw vertaling heb ik nu een rooted Lifetab. Dikke mercie

  Bart

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat levert 'rooten' op behalve dat je de drie jaar garantie kwijt bent ? Waar kan ik vinden wat er met DEZE LIFETAB bij U MEER MEE KAN ?
  Ben benieuwd.
  Ik heb trouwens een engelse versie .19 juli 2012..per ongeluk..met NL taal optie.
  Android-versie : 4.0.3
  Release-naam : REL
  API-LEVEL : 15
  Processor-ABI : armeabi-v7a
  Fabrikant : MEDION
  Bootloader : unknown
  Processor-ABI2 : armeabi
  Hardware : ventana
  Radio : unknown
  Board : ventana
  Merk : Quanta
  Toestel : LIFETAB_P9514
  Scherm : MD_LIFETAB_P9514.20120719.2
  Vingerafdruk : Quanta/LIFETAB_P9514_de/LIFETAB_P9514:4.0.3/IML74K/eng.20120719.095929:user/release-keys
  Host : dailybuild7
  ID : IML74K
  Model : LIFETAB_P9514
  Product : LIFETAB_P9514_de
  Tags : release-keys
  Type : user
  Gebruiker : lcadmin

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aangezien er geen aangepast ROMS bestaan voor de Lifetab is rooten iets minder aangewezen dan voor toestellen waarvoor je wel aangepaste roms vind.
   Toch krijg je extra mogelijkheden met een geroot toestel:
   Je kan een volledige backup nemen van je toestel ->zie Titanium Backup
   Je kan systeemapps verwijderen. Gedownloade apps omzetten naar systeem apps.
   Apps gebruiken/installeren die root toegang nodig hebben.
   bvb Met SwitchMe kan je met meerdere gebruikers aanloggen op je toestel. Handig indien je niet de enige bent die met het toestel werkt.
   en dit is nog maar een beperkt lijstje met wat je zoal kan doen.
   Zoek gewoon even op internet naar wat zoal mogelijk is.

   Verwijderen
 13. Reacties
  1. Niet dat ik weet.
   Veel tools om te rooten installeer je op een PC (Windows of Linux), soms kan het vanuit de recovery console

   Verwijderen