dinsdag 19 juni 2012

Medion Lifetab P9514 update Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich MD_LIFETAB_20120608.7 is beschikbaar

Vandaag 19/06/2012 heeft Medion de Update naar Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich vrijgegeven.

***Update 22/06/2012
Ik heb een procedure uitgeschreven die eventueel gebruikt kan worden voor het updaten van je Lifetab. Indien je toestel al is geupdatet, kan je in hetzelfde bericht terecht voor mogelijke oplossingen.

Procedure Medion Lifetab update naar ICS
http://johanvanbogaert.blogspot.be/2012/06/mogelijke-procedure-medion-lifetab.html


Volgens enkelen op het forum androidworld.nl blijkt het toestel niet meer zo stabiel na de update.
***Gezien de 2 reacties op deze blog zal ik mijn mening moeten herzien. Volgens beide personen is er geen enkel probleem met de Tablet na de update naar ICS!

Aangezien mijn eigen Tablet geroot is, ga ik toch even wachten alvorens deze update uit te voeren.
Graag had ik gewacht totdat het mogelijk is om het toestel terug te rooten na het updaten naar ICS.

Bij de omschrijving van de update word er ook gesproken over het updaten van 3de partij apps, maar deze zouden pas zichtbaar zijn na het terugzetten van de fabrieksinstellingen!!!
Dit lijkt me een stap te ver. Als je de instellingen terugzet naar fabrieksinstellingen ben je alles kwijt van wat je op je tablet geinstalleerd en geconfigureerd hebt. Een monikken werk om alles terug te configureren zoals het daarvoor was. Titanium Backup zou soelaas kunnen brengen, backup voor de upgrade en restore na de update. We zien wel.

In de update zit nu ook een mogelijkheid om het opstartgeluid van de tablet in- en uit te schakelen. Dit is een mooie optie maar voor degenen die hun toestel geroot hebben is dit natuurlijk al lang mogelijk.

Zoals gezegd ga ik toch even wachten met deze update om te zien of er snel een mogelijkheid komt om de lifetab terug te rooten. Ik heb meerder apps die root nodig hebben, maar vooral SwitchMe wil ik niet kwijt!

Hopelijk in een volgende blog meer info hierover
Johan

70 opmerkingen:

 1. Hoi,
  Ik heb vanavond de update er in gezet, maar heb er helemaal geen problemen mee ondervonden.
  Update werd correct uitgevoerd.
  Groetjes,
  Frans

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij mij is de update een succes. Werkt sneller, grafisch beter benut. Agenda en contacten sterk verbeterd. Voorlopig geen reset of vastlopen gezien. Synchronisatie met Google agenda werkt ook beter. Geen probleem met het verwijderen van een repetitieve afspraak. Good job MEDION.
  Erik Vg

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier is het niet zo'n feest, na de update werkte hij nog wel, maar vanwege een steeds vastlopende browser (deze werkte voor de update prima!) besloten de fabrieksinstellingen terug te zetten via het instellingen menu.
  Daarna doet hij niets meer, je ziet alleen het nog het groene poppetje na starten... Je kunt hem ook niet meer uit zetten.
  Erg teleurstellend allemaal..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helaas heb ik dezelfde ervaring. Contact gehad met de helpdesk, het is alleen op te lossen door hem terug te sturen. Morgen gaat hij op de post...

   Verwijderen
  2. Via de reset knop onderaan het toestel kan je het toestel uitschakelen.
   Heb je al via de OTA recovery console een 'wipe data/factory reset' gedaan ?
   Ook kan je een 'wipe cache partition' uitvoeren om te zien of je toestel daarna wel goed werkt.

   Verwijderen
  3. Resetten heeft als resultaat dat het apparaat weer opstart met hetzelfde scherm met het groene poppetje. Het wil niet meer uit.

   Verwijderen
  4. Na heel veel geduld blijkt het terugzetten naar fabrieksinstellingen toch te werken:-) Mijn twee reacties hierboven waren dus voorbarig.

   Verwijderen
  5. Inderdaad. Veel time-outs bij WIFI-verbinding. Aantal Apps lopen vast (Rumble, Wordfeud, Draw Something), standaard browser is traag tot heel traag. HTTPS pagina's worden onnoemelijk traag. Vrees dat ik ook de helpdesk ga contacteren. Mijn goeie tablet is op slag een nukkig ding geworden...

   Verwijderen
 4. Bedankt voor de info.
  Heeft iemand van jullie een idee over welke 3de partij apps het gaat die een update gekregen hebben? Hiervoor zou je terug naar fabrieksinstellingen moeten gaan. Heeft dit al iemand gedaan?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Doe niet, er zijn meerdere gevallen waarbij de lifetab niet meer opstart!

   Verwijderen
 5. Hier alles ok. Browser wel iets trager

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ook hier alleen maar ellende. Vast lopen, beperkte wifi verbinding met router (voorheen prima) Advies' update niet installeren!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. medion, wat gaan we hier aan doen? Ook hier nog alleen wifi te gebruiken vlak bij router. Voorheen in het gehele huis. Daarvoor hebben we de tab ook aangeschaft.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Bij mij wil hij de update niet eens installeren.
  Heb hem net 7 weken.!!!
  Hij geeft aan dat het gedownloade bestand beschadigd is...ja ja, 4x achter elkaar zeker.
  Dit is de foutmelding: De handtekeningvergelijking voor het gedownloade bestand is niet geslaagd.Het bestand lijkt gewijzigd of beschadigd te zijn tijdens het downloaden.Voer de updater opnieuw uit om het bestandnogmaals te downloaden.

  iemand een idee?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je wil zal ik het update bestand uploaden zodat je deze kan gebruiken om te updaten. Laat maar weten.

   PS: Ik heb uiteindelijk de update toch maar uitgevoerd.
   Op het eerste zicht alles in orde.

   Verwijderen
  2. Heb ook update gedaan, slechte of geen verbinding internet.
   Zou je de update kunnen uploaden zodat ik hem terug kan flashen, mss is het prob daarmee opgelost.

   Verwijderen
 9. Waarscuwing!!!!! Als je durft te updaten, maak eerst een goeie backup.
  Terug zetten naar fabrieksinstellingen is na deze update geen optie meer!!!! Een teleurgestelde lifetab gebruiker.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heb zelf net de update toegepast. Het kost wel enige tijd (bijna 30 minuten) maar alles lijkt vlot te werken. Ik had een dubbele pasword bescherming. Heb nog geen apps die problemen geven. Ook niet de browser.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb fabriekinstellingen teruggezet na het updaten, maar dat was precies geen goed idee.
  Na het rebooten krijg ik nu ook enkel het android mannetje te zien met een draaiende kubusje.
  Toestel start niet meer op. damn

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hey,

  Een tijdje wachten en dan verdwijnt dat kubusje wel maar het is echt erg na de update, wifi is zo onstabiel, app. na dat je hem afzet en terug opzet krijg je gewoon een zwart scherm pfff

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Je hebt gelijk (ne mens is soms nogal ongeduldig)

  Zoals gezegd heb ik de update geinstalleerd en daarna naar de fabrieksinstellingen gereset-->> Eerst een backup maken van het interne geheugen want alles word van je toestel gewist!!!
  Na de reset blijkt het toestel toch stabiel te werken. Alleen krijg ik het moeilijk uit standby stand.

  Ik ben er bijna zeker van dat de meeste problemen veroorzaakt worden door geinstalleerde software die niet 100% compatibel is met ICS.

  Ook andere merken hebben te kampen met problemen na een update van android honingraat naar de ICS.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Na de update naar ICS, werkt mijn Wifi heel erg traag tot bijna niet meer. Signaalsterkte is sterk verminderd en dit enkel bij mijn tablet :(
  Iemand al een oplossing?

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Gisteravond ook de update uitgevoerd naar ICS. In eerste instantie leek hij vast te lopen bij downloaden. Download geannuleerd, tablet opnieuw gestart en toen lukte het wel. Scrollen gaat een heel stuk soepeler en een aantal apps heeft een snellere opstarttijd.

  Na installatie echter grote problemen met Wifi zoals ik bij meer mensen zie. Signaalsterkte is (zeer) goed, maar de apps (zoals bv. nu.nl) kunnen geen gebruik maken van de internetverbinding! Mag toch hopen dat daar snel iets voor verzonnen wordt, want anders is de tablet behoorlijk nutteloos!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Heb wifi manager geinstalleerd nu alles ok

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Werkt weer totaal niet meer , hoe geraak ik in die ota recovery en/of kan ik er terug android 3.2 opzetten?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zie blog:
   http://johanvanbogaert.blogspot.be/2012/06/medion-lifetab-problemen-na-update.html

   Android 3.2 terugzetten lijkt me onmogelijk! Alhoewel, mssn kan je vanuit recovery een update naar 3.2 uitvoeren, maar hier heb ik geen zicht op.

   Verwijderen
 18. Indien je problemen ondervind na de upgrade naar ICS,dan kan je mssn in volgende blog zaken terugvinden die je kunnen helpen.
  ICS update problems? - fix them with these steps: http://www.transformerforums.com/forum/ice-cream-sandwich/16523-how-ics-update-problems-fix-them-these-steps.html

  Blijkbaar zijn bij meerdere toestellen Wifi problemen na een update naar ICS. Er is een wififix op de xda forum, maar dit lijkt precies toch een fix voor een ander soort probleem. De moeilijkheid om deze fix te testen is dat je root toegang nodig hebt en dit is momenteel niet het geval.
  http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1445766

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Als je problemen het met je toestel na de Update naar ICS zou je eventueel volgende twee zaken uitvoeren
  1) Wipe cache partition (geen verlies van data)
  2) Wipe data/factory reset (al je data word gewist!)
  Puntje 1 kan je sowieso uitvoeren ook al merkt je niet echt problemen met je toeste.
  Hoe je dit uitvoert kan je lezen in volgende blog:
  http://johanvanbogaert.blogspot.be/2012/06/medion-lifetab-problemen-na-update.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Enter ota recovery komt op het scherm en daar blijft het ook bij. Volume + of - indrukken maakt geen verschil. ???? Wat is hier aan de hand??

   Verwijderen
  2. Het is correct dat je die melding krijgt maar na een tijdje moet je de system recovery utility te zien krijgen.

   Verwijderen
  3. Dit tijdje is al een half uur zo. Is toch niet normaal denk ik.

   Verwijderen
  4. Toestel uitschakelen en opnieuw proberen. Soms moet je het meer dan 1 keer proberen. Mssn was de toetscombinatie niet volledig juist, of iets anders.(zie mijn andre blog hierover)
   Je kan altijd via de reset knop je toestel uitschakelen (alléé heropstarten).
   Ik heb gisteren fabrieksinstellingen terug geplaatst. Zolang dit proces liep (een 2 tal uur) kon ik niet in OTA opstarten.
   Geen paniek, maar probeer het gewoon opnieuw. Ik had gisteren avond ook soms het idee dat mijn tab volledig dood was, maar door meerdere malen te resetten en de toetscombinaties te gebruiken kreeg ik alles weer aan de praat.

   Verwijderen
 20. Ik ben bezig met de update naar ICS, voorgaande reaties spreken over een duur van ca 30 minuten. Maar bij duurt de update nu al ruim 2 uur en het scherm geeft aan: Android wordt bijgewerkt.....Apps starten.

  Wat nu ? Weet iemand wat de maximale update tijd is ?

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hoi co, ik heb die ervaring niet gehad. Mssn toch je tab rebooten en zien wat er dan gebeurd. Vind het moeilijk hierop raad te geven je zal zelf wat moeten uitproberen om te zien of je de update toch in orde krijgt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Johan bedankt voor je reactie, ik heb, na 24 uur, gereset en de lifetab starte onder ics op na nog een paar system meldingen, zover ik het nu kan bekijken heb ik al mijn apps en data behouden.
   Alleen heb ik via wifi geen internet verbinding. Met wifi uitgeschakeld en dus via mijn mobile provider Vodafoon kan ik wel internetten.
   De status van mijn wifi geeft aan: uitstekend met een linksnelheid van 65Mbps.
   Ook de wifi manager geinstalleerd maar geen resultaat.
   Wie weet raad ???

   Verwijderen
  2. Doe eens een Wipe cache partition (hiermee verlies je niks van je apps of data)
   http://johanvanbogaert.blogspot.be/2012/06/medion-lifetab-problemen-na-update.html
   En zie eens of wifi dan wel/beter werkt.

   Verwijderen
  3. Wipe cache partition maakt geen verschil.
   Maar in het android forum lifetab een tip gevonden!!!
   De router instellen op kanaal 9 (was 13) en wifi werkt weer. Niet zo snel als voorheen maar ik kan weer via wifi het internet op.
   Bedankt voor je hulp en groeten

   Verwijderen
 22. Als je reset naar fabrieksinstellingen is de telefoon functie dan beschikbaar?

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat bedoel je juist? Met de medion lifetab kan je niet bellen, enkel sms'en. En dit is mogelijk na het resetten naar fabrieksinstellingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Hallo Johan,

  Met ics zou het mogelijk moeten zijn om ook te bellen met de lifetab.
  In de systeemmap staan bv. Phone.apk, provider.apk maar ik kan deze nu niet installeren. Wat zijn anders de 3de partij apps die je krijgt?

  Groetjes, Irma

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Voor zover ik kan zien zijn die 3de partij apps:youtube, kaspersky tablet,... Slaag me niet dood indien dit niet correct is.
  Met een tablet kan je niet bellen en dit geld volgens mij ook voor ics op een tablet. Ip telefonie gaat natuurlijk wel maar bellen via het gewone gsm netwerk gaat niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ik heb de update nog niet gedaan. Ik twijfel nog.

  Weet iemand hoe ik een backup van mij gegevens kan maken?

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Met 'es file explorer' kan je een backup maken van al je geinstalleerde apps(indien je alles via play store installeert is dit niet echt nodig).
  Als je een micro sdkaart hebt kan je vanuit' es file explorer' een kopie van alle gegevens van /mnt/sdcard naar mnt/sdard2 maken.
  Of je kan alle gegevens van de sdkaart kopieren naar een andere computer in het netwerk met 'es file explorer'
  Je kan ook jetablet met de usb kabel verbinden aan je pc en vandaaruit alles kopieren naar je pc.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Al mijn apps zijn geinstalleerd via de play store. Dus na de update ben ik ze niet kwijt?. Begrijp ik dit goed?. Hoe zit het dan met de favorieten?.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Normaal gezien ben je niks kwijt. Jeneemt een backup uit voorzorgsmaatregel. Indien er iets fout gaat en je moet alles terugzetten naar fabrieksinstellingen dan ben je wel alles kwijt.Van je favorieten word door google zelf een backup genomen dus deze ben je nooit kwijt, onafhankelijk van wat er gebeurd.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Ik heb 1 probleem. Als ik het toestel volledig uitzet; duurt het meer dan 20 minuten vooraleer hij weer opstart. Medion helpdesk gebeld en die zei me dat ik niet hadden mogen resetten tijdens de installatie (die lang duurde) waardoor de "startup" settings (of zoiets) nu verpruts zijn. Hij raadde me aan 4-5 opnieuw op te starten en een keer de "paperclip" reset te doen. Allemaal gedaan maar het duurt nog altijd even lang. Ik heb ook de 'Wipe Cache Partition' vanuit 'Android system recovery' geprobeerd; OTA verschijnt maar als ik volume - en volume + druk gebeurd er NIETS en begint hij weer 20 min. LIFETAB te tonen. Iemand een idee. Ik las dat er een "schone reset/herstel" mogelijk is. Kan je me zeggen hoe dit moet?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mssn kan je een backup maken van je sdcard en dan teruggaan naar fabrieksinstellingen. Normaal gezien zou dan je toestel toch vlot moeten opstarten aangezien hierdoor alle eigen apps en data verwijdert worden. Je start dan met een clean toestel.
   ps: Het is natuurlijk aan jou of je dit ziet zitten.

   Verwijderen
  2. Johan, uiteindelijk (want dat was niet meer normaal + Wifi problemen werden erger) teruggegaan naar fabrieksinstellingen. Zoals ik vreesde werkt de google back-up niet; maar ik heb een BU op mijn PC gemaakt. Weet je waar de gegevens staan van elke app zodat ik die weer (manueel) op mijn tablet kan zetten. Gaat dit ook werken als (voor fabrieksinstellingen) de tablet op encryptie stond? Dank bij voorbaat

   By the way, na fabrieksinstellingen lijkt alles weer heel vlot te werken. Snel opstarten en wifi geen probleem. Internet snelheid is zelfde als bij Honeycom

   Verwijderen
  3. Ik denk dat ik je moet teleurstellen. Met Titanium Backup (root) kan je apps en de data van deze apps backuppen. Je toestel moet hiervoor geroot zijn, dus voor het maken van de backup geen probleem. Na de upgrade naar ICS kan je de data van de apps enkel terugzetten indien je toestel geroot is. Maar momenteel is het nog niet mogelijk de medion lifetab met ICS te rooten.

   Het volgende heb ik teruggevonden op het net maar dit werkt enkel met ICS, dus je kan het niet gebruiken bij een upgrade van 3 naar 4.(ik heb hier geen ervaring mee): Full Phone Backup without Unlock or Root
   http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1420351
   Als ik nog interessante info vind over het terugzetten van app data laat ik het nog weten.
   Johan

   Verwijderen
  4. Nog wat info over App data:

   App data bevind zich in /data/data/... -> per app heb je een submap.
   Zonder root heb je geen toegang tot deze map, dus kan je er ook geen backup van maken of terugplaatsen.
   Dit is niet de enigste plaats waar data gestockeerd kan worden.

   Hopelijk ben je geen cruciale data kwijt.
   Johan

   Verwijderen
 31. Hallo, had mijn lifetab geroot op de manier dat johan beschreef. Heb dan mijn lifetab geupdate naar ICS en dan (ik weet het : dom dom dom) heb ik die root-tool terug toegepast. En nu zit ik in problemen : start niet meer op en ook ota recovery werkt niet meer. Help!!! Iemand die raad weet hoe ik mijn lifetab terug aan de praat krijgen?

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Op handy-faq.de hadden ze al laten weten dat hun procedure om te rooten niet werkte met ics.
  Vanuit recovery kan je een 'apply update from external storage' doen. Hierbij selecteer je opnieuw de nieuwe update.
  Ik heb dit zelf nog niet gedaan dus ben ik ook niet 100% zeker dat dit werkt, maar zo word het beschreven op handy-faq.de(voorzover dat ik dat duits goed begrijp)
  Vanuit Android zelf kan je dit ook doen. Dan gebruik je 'System Upgrade Tool'. Het update bestand plaats je in de root van het internet geheugen (/mnt/sdcard of /sdard).
  ps: Je kan geen oudere update uitvoeren op een nieuwere.

  Doet je toestel totaal niks meer? Al de reset knop gebruikt? De powerknop in combinatie met de volume knop? Ik heb zelf met mijn toestel ook gedacht dat het toestel dood was maar na meerdere keren proberen opstarten is het toch gelukt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Doe echt niksmeer , bestaat er een recovery.bin om terug die ota recovery in werking te krijgen?

   Verwijderen
  2. Als ik beide volume knoppen indruk en dan de tablet aansteek krijg ik de melding : fastboot check en daar blijft het ook bij. Is dit normaal of wat moet hier gebeuren?

   Verwijderen
  3. Geraak je niet in system recovery ? Zie blog:
   http://johanvanbogaert.blogspot.be/2012/06/medion-lifetab-problemen-na-update.html
   Als je beide volume knoppen indrukt en met de powerknop opstart, en alles loslaat nadat fastboot check verschijnt, moet je nog, volume - volume +, volume +, volume - klikken (er verschijnt count 1 2 3 en 4)
   Dan ben je in 'Fastboot usb download protocol'
   Met de Android SDK op je PC, zou je dan een image kunnen flashen.
   Ik heb wel een copy van de ics update beschikbaar maar volgens mij moet je die via recovery installeren en niet via fastboot.
   ps:De info die ik hier geef komt van internet (ik heb spijtig genoeg nog nooit een rom geflashed). Ik heb wel onlangs CWM geinstalleerd op een Android GIO.

   Verwijderen
  4. Tis nog verbetert : unrecoverable bootloader error (0x000000004).
   Het zal voor Medion zelf zijn om dit op te lossen, veronderstel ik.

   Verwijderen
  5. Dit klinkt echt niet goed. Blijkbaar is zo een fout alleen maar op te lossen door de fabrikant zelf.
   Ik had nog wat gezocht op internet en zoals ik vermoedde kan je via recovery de update naar ics doen.
   Geraak je nog in fastboot nu je dit probleem hebt?

   Verwijderen
  6. Neen niks meer alleen die foutmelding in het rood. Heb al een voucher van Medion.

   Verwijderen
  7. Indien je ooit nog met fastboot moet werken.
   Driver voor Android Bootloader die kan gebruikt worden in Windows 7 om fastboot te gebruiken met de lifetab.
   http://androidforums.com/incredible-all-things-root/173270-universal-windows-usb-drivers-adb-bootloader-disk-drive-htc-sync.html

   Verwijderen
 33. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Wie weet de telefoonnummer van Medion helpdesk?. Hoe kom ik aan een voucher van Medion?.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Wat is het probleem dat je je toestel moet terugsturen?

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Ik heb een procedure uitgeschreven die eventueel gebruikt kan worden voor het updaten van je Lifetab. Indien je toestel al is geupdate, kan je in hetzelfde bericht terecht voor mogelijke oplossingen.

  http://johanvanbogaert.blogspot.be/2012/06/mogelijke-procedure-medion-lifetab.html

  BeantwoordenVerwijderen
 37. gvd

  start niet meer, reset geen soelaas...
  lukte eerst nog om na reset te starten, nu helemaal niet meer

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Heb je al geprobeerd om op te starten door de volume + en de powerknop tegelijkertijd in te drukken.
  Vanuit het menu kan je dan rebooten.
  De hoop niet te snel opgevem. De update naar ics is groot en zorgt er soms voor dat het toestel niet opstart. Maar in de meeste gevallen start het toestel na wat proberen toch op. Lees eventueel mijn andere blogs hierover,maar ook de opmerkingen van anderegebruikers.

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Eindelijk de goede oplossing gevonden op i'net voor mijn WLAN verbinding via WPA... (http://www.androidpit.de/de/android/forum/thread/466374/Medion-LifeTab-Offizielles-ICS-Update-erhalten).
  Ik heb dus Wifi ACE geïnstalleerd (moest via 3G want wifi werkte niet), en onder Security Protocols RSN gedeactiveerd + onder Pairwise Ciphers CCMP gedeactiveerd. Geen Wifi probleem meer (alhoewel ik de indruk heb dat signaalontvangst nog altijd iets minder is). Maar ook all apps werken nu sneller! Waarschijnlijk omdat die allemaal een poll uitstuurden via wifi... Maar alles OK nu!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had deze tip ook reeds gevonden. Maar in eerste instantie werden mijn wijzigingen in deze app niet bijgehouden. Maar nu wel. Of dit een verbetering is kan ik niet zeggen, maar altijd het proberen waard.
   Ik heb de tip opgenomen in volgend blogbericht:
   http://johanvanbogaert.blogspot.be/2012/06/mogelijke-procedure-medion-lifetab.html

   Verwijderen