woensdag 9 mei 2012

Meerdere Gebruikers Profielen op Android met SwitchMe Root

Ongelooflijk wat de ontwikkelaars van Fahrbot mobile hebben klaargespeeld.
Met SwitchMe kan je meerdere gebruikers aanmaken op je Android. Hiermee kan je dus verschillende Google Accounts gebruiken met elk hun eigen e-mail, kalender, adresboek, persoonlijke apps, enzomeer.

Hieronder zal ik even de configuratie beschrijven zoals die nu is ingesteld op mijn Android Tablet.

Zie onderstaande afbeeldingen waarbij er 2 profielen bestaan (dit is het maximum aantal voor de gratis versie van SwitchMe)

Switch scherm van SwitchMe met 2 profielen.

Je gaat gewoon met het slotje naar het profiel waarmee je wenst in te loggen.

 • Het Profiel 'Johan' is mijn profiel waarbij mijn Google account is gebruikt. In dit profiel staan al mijn persoonlijke apps, mijn e-mail, kalender, ...
 • Dan is er een tweede profiel hetwelke 'Spelletjes' is genoemd. In dit profiel is er niet aangelogd in Android met een Google account. Ook is Wifi en synchronisatie uitgeschakeld.
  In dit profiel zijn er allerlei spelletjes en e-readers geinstalleerd.Dit profiel kan dus gebruikt worden om een spelletje te spelen of een boek of strip te lezen.
  Doordat wifi is uitgeschakeld word je in dit profiel nooit gestoord met informatie over App updates, nieuwe e-mail berichten of noem maar op.
 • Om Apps te installeren in Android waarbij je niet inlogt met een Google account, zal je wel moeten werken met de installatie pakketten van de Apps.
  De installatie pakketten, APK bestanden, zijn in de root terug te vinden in /data/app
  Als je 'ES File Explorer' installeert en je vinkt het volgende bij de instellingen aan 'Omhoog naar root'. Dan kan je naar die map browsen en de APK bestanden kopiëren die je nodig hebt.
  In het Spelletjes profiel kan je de apps installeren door deze APK bestanden te openen in 'ES File Explorer' en Installeren te selecteren.
Scherm van het Spelletjes profiel
Scherm van mijn Profiel (met Go Launcher EX ipv de standaard Launcher)


Veel plezier met het gebruik van meerdere profielen in Android
Groet
Johan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten